Nytt Koreatoppmöte i september
Sydkoreas återföreningsminister Cho Myoung-Gyon, i mitten, på väg över gränslinjen i Panmunjom till måndagens möte. Foto: Yonhap/AP/TT


Nord- och Sydkorea har kommit överens om att hålla toppmöte i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang i september, enligt ett gemensamt uttalande.

Representanter för länderna träffades under måndagen på den norra sidan om stilleståndslinjen i Panmunjom. De kom överens om att hålla ett "Syd-Nord-möte" i Pyonyang i september, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Det exakta datumet är dock oklart.

Nordkoreas chefsförhandlare Ri Son Gwon säger i en kommentar att mötet i höst "kommer att uppfylla folkets önskningar". Dessutom använde han ett ordspråk för att beskriva Sydkorea som en mycket nära vän.

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In träffades för ett historiskt möte vid gränsen i april, och lovade då varandra ett nytt toppmöte i just Pyongyang.

Sydkoreas återföreningsminister Cho Myoung-Gyon säger att många frågor kommer att diskuteras på toppmötet men att alla problem borde kunna lösas om de båda länderna "delar samma inställning".

(TT)

Den här katten leker ”skjutlekar” med stor inlevelse – märkligt

Förföljelsen av Falun Gong