New Yorks tidigare borgmästare: Krigshandling att Peking lät viruset skada omvärlden
New Yorks tidigare borgmästare, Rudy Giuliani, anklagar det kinesiska kommunistpartiet för att medvetet ha spridit KKP-viruset över världen för att orsaka skada. Foto: Tasos Katopodis/Getty Images


Den kinesiska kommunistregimen höll medvetet sina gränser öppna för att låta KKP-viruset, vanligen kallat coronaviruset, orsaka maximal skada i omvärlden. Det säger Rudy Giuliani, tidigare borgmästare i New York, och personlig advokat till president Donald Trump.

I ett Twitterinlägg på tisdagen kallade Giuliani det nya coronaviruset för KKP-viruset. I en intervju med Epoch Times förklarar han att det är ett medvetet val  att använda det namnet eftersom han håller det kinesiska kommunistpartiet, KKP, ansvarigt för pandemin, och menar att regimens maktmissbruk är en ”krigshandling”.

– Kina visste om det i en till en och en halv månad innan de berättade för oss. De stängde ner Kina, och i flera månader efter det tillät de tusentals och hundratusentals kineser resa över hela Europa, och över hela USA, säger Giuliani.

Jag tyckte att det skulle vara mycket bättre att kalla det KKP-virus, eftersom det här inte handlar om det kinesiska folket … De föll också offer för det. 

Han menar att när de stängde ner Kina visste de hur farligt det här var.

– De ville se till att resten av världen tog lika mycket skada som Kina. Det är en fullkomligt förkastlig sak att göra. Man kan betrakta det som en krigshandling om man vill, säger han.

Giuliani gjorde en åtskillnad mellan det egentliga Kina och den kinesiska kommunistregimen, och noterade att det kinesiska folket har blivit lika utsatta av KKP som resten av världen.

– Jag tyckte att det skulle vara mycket bättre att kalla det KKP-virus, eftersom det här inte handlar om det kinesiska folket. Den stora majoriteten av det kinesiska folket har ingen aning. De föll också offer för det. De blev lika utsatta som vi, säger han.

KKP ska betala dyrt för pandemin

Giuliani gjorde inlägget på Twitter dagen efter det att Trump kom tillbaka till Vita huset efter en fyra dagars vistelse på sjukhus. Presidenten testade positivt för KKP-viruset den 1 oktober. Under helgen, när Trump fortfarande var kvar på sjukhuset, lade Giuliani skulden på KKP för att presidenten smittats.

Han menar att det är synd att namn som Kinavirus och Wuhanvirus inte fick fäste i USA, och anser att det beror på KKP:s inflytande.

– Jag tror att det är på grund av det kinesiska kommunistpartiets grepp om mycket i Amerika som det inte fick fäste, och affärsrelationer med Kina, vilka många mycket inflytelserika personer anser är viktigare än Amerika, säger Giuliani.

Redan i april i år sade Trump att KKP kommer att få betala dyrt för pandemin. Giuliani menar att Trump har levt upp till det hotet och att ”det finns mer att vänta”.

– Det finns ingen anledning att ”telegrafera” till kineserna vad vi tänker på eller vad vi kommer att göra. Han gör det redan. Och jag skulle säga att det finns mer att vänta, säger Giuliani.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.