När sanningen ger frid och frihet
Att hitta sitt ”nej” kan förändra hela ens värld och frigöra en så man lättare kan se vad som är ens sanning. Foto: Shutterstock


Ibland gör man saker man känner är fel, kanske på grund av att man söker andras bekräftelse och att det finns ett behov av att känna sig älskad. När vi hittar vår egen uppriktiga önskan och tar till oss den så kan det frigöra oss.

Jag har haft en konflikt med en person i åratal. Det är en konflikt som jag tror att många kan känna igen sig i. Den handlar om en person som anser att jag borde ge henne någonting som hon inte upplever att hon får, och för henne innebär det att jag är en dålig person.

Under en lång period gjorde jag allt för att ge henne det som hon ville ha och krävde; inte nödvändigtvis för att jag ville, utan för att jag kände att jag borde. Men oavsett hur mycket jag än gav så var det ändå aldrig nog.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!