Misstänkt bombman fångades på bilder av övervakningskamera
Här på Gyllenstiernsgatan i centrala Stockholm detonerade den kraftiga bomben. Foto: Tony Lingefors/Epoch Times


En övervakningskamera från SVT lyckades fånga händelseförloppet då en sprängladdning detonerade i centrala Stockholm på söndagsnatten.

Det var vid ett-tiden natten mot måndagen som explosionen på Gyllenstiernsgatan på Östermalm inträffade.

Sprängladdningen placerades framför en entrédörr till ett flerbostadshus. På filmen kan man se en silverfärgad bil av modellen Sedan som kommer körande och stannar till vid Taptogatan i närheten av Gyllenstiernsgatan.

En mörklädd person går sedan ut ur bilen och springer sedan tillbaka till bilen som kör därifrån. Kort därefter detonerar sprängladdningen.

Flera bilar fick omfattande skador av den kraftiga detonationen. Foto: Tony Lingefors/Epoch Times

Explosionen orsakade omfattande skador på fastigheten och närliggande fordon. Entrédörren totalförstördes och hissdörren förvreds. En mängd fönster blåstes också ut. Till och med rutor på huset mittemot fick skador av den kraftiga smällen.

Filmen ingår nu i förundersökningen, säger Towe Hägg, presstalesperson för polisregion Stockholm, till TT.

SVT har sin redaktion på Oxenstiernsgatan som är en parallellgata till Gyllenstiernsgatan.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.