Mätning: Lag och ordning och migration dominerar i medier
Frågor som lag och ordning och migration dominerar i medier, enligt en ny mätning. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Frågor som lag och ordning och migration är det som just nu dominerar i medier. Det visar Mediemätaren som Sveriges Radios Ekot har beställt av Kantar-Sifo.

Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach säger till radion att det bland annat beror ”på en del tragiska våldsdåd som har hänt”. Men också ”på att en del oppositionspartier driver det som en fråga att komma åt regeringen”.

– Det sista är att i många sociala medier så kopplar man ihop gängkriminaliteten med invandring, och det gör att det blir ännu mera sprängkraft i frågan, säger han till Ekot.

Samtidigt visar undersökningen att intresset för frågor som sjukvård har minskat.

I och med höstbudgeten har det också blivit ett ökat intresse för ekonomi och skatter. Även intresset för frågor som miljö och energi har ökat.

Men i topp hamnar intresset för lag och ordning och migration, något som är påtagligt på sociala medier. Det märks även i tidningar, radio, tv och såväl som poddar, enligt Ekot.

Furtenbach säger till radion att det framför allt är Moderaterna och Sverigedemokraterna som gynnas av detta.

– Det är de som har störst trovärdighet i väljarnas ögon när det gäller lag och ordning, det vet vi av andra mätningar.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.