Marscherade för att ”stoppa tåget”

Protest mot covid-vaccin till barn och unga

Ett hundratal vuxna och barn marscherade söndagen den 19 september i Stockholm, under parollen ”Stå upp för barnen”. Foto: Emil Almberg


Få barn blir allvarligt sjuka i covid-19. Samtidigt vaccineras miljontals barn världen över mot viruset. Nu agerar föräldrar och andra som är oroliga över samhällets påtryckningar och menar att det går för fort.

När region Örebro i slutet på augusti marknadsförde sin ”discovaccinering”, med musik och discokula i vaccinationslokalen, väcktes både positiva och negativa reaktioner, enligt SVT. För att ge ett mer professionellt intryck valde man enligt Aftonbladet att avbryta initiativet. En av de som reagerade var Sandra Wigren, tvåbarnsmamma och journalist med eget företag.

– Hela grejen är ju befängd; att hajpa upp det och ha ett disco i samband med en medicinsk handling, det går ju inte ihop.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!