Man skjuten i benet av polis

En man, som av polisen beskrivs som utåtagerande, har blivit skjuten i benet av en polis i Burlöv utanför Malmö. Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon/TT


En man har skjutits i benet av polis i Burlövs kommun utanför Malmö. Mannen har förts till sjukhus med ambulans.

– Enligt de initiala uppgifter vi får är mannen utåtagerande. Det är det vi åker dit för att kontrollera. När vi kommer fram är mannen fortsatt utåtagerande och i och med det avlossar polismannen sitt tjänstevapen när han anser att det är nödvändigt för att lugna situationen, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Händelsen inträffade utanför ett flerfamiljshus i Arlöv. Annas kan inte svara på om mannen som blev skjuten själv var beväpnad eller hade något tillhygge. Han avstår från att gå in på närmare detaljer eftersom händelsen ska utredas av särskilda åklagarkammaren.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!