Bombskyddet undersökte lägenhet

Nationella bombskyddet kallades till en lägenhet i Norrköping sedan en patrull upptäckt misstänkt explosiva varor vid en husrannsakan. Arkivbild. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT


Nationella bombskyddet kallades till en lägenhet i Norrköping för att undersöka misstänkt explosiva varor. En man i 40-årsåldern har gripits.

Det var vid 15-tiden på onsdagen som polisen kontrollerade en man som visade tecken på narkotikapåverkan. Han togs med för provtagning och polisen beslutade sig för att göra en husrannsakan i en lägenhet. Den gripne är misstänkt för brott mot brandfarliga och explosiva varor samt vapenbrott.

– Det är en person som har dömts för olika typer av brott förut, både stöldbrott och narkotikarelaterade brott, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!