Man låg död i sin lägenhet i tre år
En man låg död i sin lägenhet i över tre år. Foto: Epoch Times-arkivbild


En man har hittats död i sin lägenhet i Stockholm efter att en granne larmat hyresvärden. Polisen konstaterar att han har legat död där i över tre år, rapporterar flera medier.

Det var på måndagen som polisen hittade den döda mannen i en lägenhet vid Skanstull på Södermalm.

Efter att man bland annat tittat igenom posten och mannens fickkalender uppskattade man att han har varit död i över tre år.

– Personen har förmodligen dött hastigt. Radion stod fortfarande på. Den har stått på i tre år, säger Viktor Adolphson, områdespolis på Södermalm till SVT Nyheter Stockholm.

Enligt TV4 Nyheter rör det sig om en man i 80-årsåldern.

– Jag personligen tycker att det är dystert och vemodigt att det finns en sådan ensamhet, att man kan ligga död så länge utan att nån reagerar eller saknar en i ett modernt samhälle. Det känns som ett underbetyg på något sätt, säger Adolphson till TV4.

I nuläget misstänker polisen att det inte rör sig om något brott.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.