Magnesium kan få bukt med inflammation och smärta


Finns det ett samband mellan magnesiumbrist, inflammation och vissa sjukdomar och krämpor? Har magnesium en avgörande roll när det gäller immunitet och antiinflammation?

Inflammation uppstår när immunförsvaret aktiveras som svar på infektion, irritation eller skada. Inflammation har olika namn när det förekommer i olika delar av kroppen, men kännetecknas av en ökning av vita blodkroppar, rodnad, värme, svullnad, smärta och dysfunktion hos de involverade organen.

Forskare har upptäckt att när magnesiumnivåerna faller uppstår en kraftig ökning av inflammatoriska cytokiner samt ökade histaminnivåer.

De flesta som lider av allergi- och astma är väl bekanta med rinit (inflammation i näsan), sinusit (inflammation i bihålorna) och astma (inflammation i luftvägarna), men inflammation ligger också bakom artrit (inflammation i lederna), dermatit (inflammation i huden) och så vidare.

Det främsta syftet med akut inflammation är att lokalisera och utrota de skadliga faktorerna och att reparera den omgivande vävnaden, men detta förändras fullkomligt när det gäller kroniska låggradiga inflammatoriska tillstånd.

Kronisk låggradig inflammation är karaktäristiskt för metabolt syndrom, och stör kroppens insulinfunktion. Det har rått okunnighet vad gäller samspelet mellan muskulär fettackumulering, kronisk inflammation och insulinresistens eftersom den centrala medlaren är magnesium. Det är magnesium som styr de cellaktiviteter som är involverade i inflammation.

Spirulina kan göra skillnad vid en mängd kroniska sjukdomar.

Magnesiumbrist orsakar kronisk inflammation

Magnesiumbrist orsakar och underbygger kronisk inflammation. Detta koncept är spännande eftersom det visar på ett i grunden enklare sätt att avvärja sjukdom.

I stället för flera olika behandlingar mot hjärtsjukdomar, Alzheimers och tjocktarmscancer använder vi en enda inflammationsminskande åtgärd som skulle kunna förhindra och behandla dessa och andra dödliga sjukdomar.

Nyckelorden här är "förhindra" och "behandla" men observera att ordet inte är bota. Även om magnesium är ett botemedel mot många av våra sjukdomar, så rekommenderas ett fullständigt behandlingsprogram där magnesiumklorid kommer överst på listan.

Den kroniska och kontinuerliga lågnivåstress som tyst inflammation lägger på kroppens försvarssystem leder ofta till en kollaps av immunförsvaret.

Det är ett lista av grundläggande saker såsom magnesium, jod, alfa liponsyra, natriumbikarbonat, natriumtiosulfat, C-vitamin från maten, naturligt D-vitamin från solen, spirulina och vissa andra viktiga saker såsom rent vatten, som kommer att ge positiva resultat vid en mängd kroniska sjukdomar.

Inflammation och systemstress är centralt för många sjukdomstillstånd. I magnesium har vi hittat ett kraftfullt läkemedel som är effektivt över ett brett spektrum av sjukdomar. Läkemedelsföretag behöver inte söka längre bort än vid havsstranden, som innehåller miljoner ton magnesiumklorid – det perfekta antiinflammatoriska medlet

Forskare har upptäckt en tyst form av inflammation. Denna typ av inre inflammation är skrämmande till sin natur och är boven bakom diabetes och hjärtsjukdom.

Den kroniska och kontinuerliga lågnivåstress som tyst inflammation lägger på kroppens försvarssystem leder ofta till en kollaps av immunförsvaret.

Magnesiumbrist är även det en tyst katastrof som inträffar i kärnan av vår fysiologi, och det lägger kol på elden vid inflammation och smärta.

Artikeln är översatt från engelska och kan läsas här.