M kallar Farmanbar till näringsutskottet i samband med elkrisen

Carl-Oskar Bohlin, näringspolitisk talesperson för Moderaterna. Foto: Axel Adolfsson


Moderaterna kallar energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar till riksdagens näringsutskott nästa vecka. Detta då det finns risk att hushåll och företag kan kopplas bort från elnätet i vinter.

M menar att regeringen inte har vidtagit några akuta åtgärder för att minska risken för bortkoppling från elnätet. Vidare anser partiet att regeringen inte heller gett Svenska Kraftnät, i egenskap av systemansvarig för kraftsystem, något uppdrag att vidta åtgärder vad gäller att minska risken.

– Det är anmärkningsvärt att energiministern tycks prioritera valkampanj framför att utöva sitt ämbete och faktiskt vidta åtgärder för att minska risken för att Sverige med full kraft tvingas möta den värsta elkrisen i modern tid i vårt land under vintern, säger Carl-Oskar Bohlin, riksdagsledamot och näringspolitisk talesperson för Moderaterna, i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!