Löfven: Ungdomsrånen har kopplingar till Alliansens skattesänkningar
Statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Epoch Times-arkivbild


Den senaste tiden har rån mot unga börjat uppmärksammas alltmer. Rånen har blivit allt råare och ungdomar förnedras samtidigt. I en intervju med Expressen kopplar statsminister Stefan Löfven den senaste tidens ungdomsrån till Alliansregeringens skattesänkningar och nedskärningar.

Han säger till tidningen att de förnedrande rånen måste få ett stopp och är ett utryck för ”en fullständig brist på moral”.

Samtidigt menar han att den senaste tidens rån mot unga har kopplingar till Alliansregeringens politik mellan åren 2006 och 2014.

– Under lång tid pågick en politik, under åtta år med den förra borgerliga regeringen, som innebar skattesänkningar och neddragningar i välfärden. Det håller inte. Nu har vi lagt om den politiken, vi ska satsa mer på välfärden, säger Löfven till Expressen.

Han påpekar att den nuvarande regeringens politik har lett till att fler har kommit i arbete och att fler har blivit anställda inom välfärden.

– Det här måste vi fortsätta, det är den riktningen som gäller nu. Vi kan inte återgå till högerpolitik med skattesänkningar och neddragningar, utan det gäller att fortsätta hålla i det här. För det är rätt riktning, det är det polisen säger: Vi behöver ett helt samhälle. Och de ska ha ett helt samhälle bakom sig.

Socialdemokraterna har fått minskat stöd i opinionen den senaste tiden. Samtidigt har många LO-medlemmar svikit partiet. En Novus-undersökning i januari visar att sex av tio väljare tycker att regeringens politik som förs utifrån förra årets januariavtal är ganska eller mycket dåligt.

Trots det anser Stefan Löfven att Sverige går åt rätt håll och att det finns ett stort stöd för regeringens politik. Han säger bland annat att mer pengar ska gå till välfärden och man sänker skatten för pensionärer. Han menar också att man satsar mer resurser på utbildning och arbetsmarknadspolitik samtidigt som man ”ska fortsätta satsningen på att knäcka gängbrottsligheten”.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.