Ljudet av en rullande potatis

Lilla I om livetPå kylskåpet hemma har jag satt upp en lista över detaljer som jag uppskattar i vardagen, små detaljer som kanske inte ser så mycket ut för världen men som betyder desto mer för mig. Med på listan står Päron och potatisen.

Listan heter ”små saker att glädjas för”. Den är tänkt att lyfta upp mig de dagar då jag vaknar på fel sida eller då något händer som gör mig ledsen. Ett tag hade jag också en digital fotoram stående framme, med ett rullande bildspel. På bildspelet swishade mina vänner förbi, men också händelser och situationer som jag varit med om och som jag var stolt över: studenten, min praktik på museum, ett lopp jag sprungit. Bilderna kunde jag titta på när mitt självförtroende fått sig en törn. De fungerade som en påminnelse om vad jag är kapabel till. Och när jag kände mig ensam visade de att jag inte var det.

Min nuvarande lista på kylskåpet har 32 punkter. Där återfinns vår underbara sommaräng, den som fortfarande står i blom trots att vi är halvvägs in i november. Det är fortfarande meteorologisk sommar på Öland!

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!