Kvinna livshotande skadad efter knivdåd
Polisens kriminaltekniker i arbete på den trottoar i centrala Helsingborg där en kvinna utsattes för ett knivdåd. Foto: Johan Nilsson/TT


En kvinna som knivskurits på öppen gata i centrala Helsingborg vårdas för livshotande skador.

Polisen söker efter en misstänkt gärningsman.

Polisen har utifrån vittnesuppgifter ett signalement att gå på, men inte ett namn på den misstänkte, enligt Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region Syd.

Enligt Helsingborgs Dagblad, som hänvisar till flera poliskällor, är kvinnan aktiv i judiska församlingen i nordvästra Skåne. Polisen har satt in bevakning vid synagogan nära attentatsplatsen, och enligt HD sker detta med anledning av knivdådet.

Polisen vill inte säga något till TT om detaljer i utredningen eller om eventuella motiv till dådet. Man bekräftar dock att man har vidtagit "trygghetsskapande åtgärder" vid synagogan i Helsingborg.

TT: Vad innebär det?

– Det handlar om polisiär närvaro. Vi har patrull på plats, säger Filip Annas.

TT: Vad är orsaken till det?

– Det är inget jag kan kommentera.

Ett flertal personer ska ha befunnit sig i närheten, skriver polisen på sin hemsida. Enligt Helsingborgs Dagblad hördes kvinnan ropa på hjälp.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. Hennes skador är livshotande, enligt region Skåne. Filip Annas har inga uppgifter om huruvida hon kände mannen som knivskar henne. Dådet rubriceras som mordförsök.

(TT)