Kvinna gripen i Texas – misstänks för omfattande valfusk
Raquel Rodriguez grips efter misstankar om att hon bedrivit valfusk i Texas i USA. Foto: Texas Attorney General's Office


En kvinna i Texas i USA har gripits misstänkt för omfattande valfusk i samband med det amerikanska presidentvalet. Det meddelar statsåklagare Ken Paxton.

Raquel Rodriguez greps på onsdagen och står åtalad på fyra punkter gällande valfusk. Hon misstänks bland annat för olaglig röstning och att olagligt ha hjälpt personer att poströsta.

”Seger för valintegritet”

Kvinnan avslöjades av Project Veritas höstas, något som Epoch Times rapporterade om. I en video medger hon att det hon gör är olagligt och hon kan få fängelse för det.

– Många fortsätter att hävda att det inte förekommer något valfusk. Vi har alltid vetat att ett sådant påstående är osant och vilseledande, och i dag har vi ytterligare tung bevisning, säger Ken Paxton i ett uttalande.

– Det här är en seger för valintegritet och skickar en tydlig signal till de som försöker lura folket i Texas, beröva dem deras röster, eller undergräver valintegritet, att de kommer att ställas inför rätta.

Riskerar upp till 20 års fängelse

I en video som Project Veritas publicerade ser man hur Rodriguez övertygar en äldre kvinna att rösta för en demokrat och hjälper henne att ändra röstsedeln.

James O’Keefe, vd för Project Veritas twittrade i samband med gripandet av kvinnan.  

”Till er som säger att ’det har ingen betydelse’ så riktar sig det här till er. Till de i medier som säger att det inte pågår något valfusk och att det vi gör är ingenting annat än ett försök att ’undergräva valen’: TAG PLATS!”

Om Raquel Rodriguez döms riskerar hon upp till 20 års fängelse.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.