Trump: Röstfusk har begåtts runt om i USA
USA:s president Donald Trump. Foto: Skärdump/Vita huset/Youtube


USA:s president Donald Trump höll ett 46 minuter långt tal som publicerades på onsdagen. Han säger att röstfusk har begåtts runt om i landet för att försäkra att han skulle förlora valet.

– Det här är det viktigaste talet som jag någonsin har hållit, säger Trump.

Sedan valnatten den 3 november har han hävdat att oegentligheter har skett i viktiga delstater.

– I Wisconsin till exempel där vi ledde starkt på valnatten fick de oss slutligen att mirakulöst förlora med 20 000 röster.

– Som president har jag ingen större plikt än att stå upp för lagarna och USA:s konstitution. Det är därför jag är fast besluten att skydda vårt valsystem som nu är under koordinerad attack och belägring, säger Trump.

Han säger också att man kommer att säkerställa att ”varje laglig röst räknas och att ingen olaglig röst räknas” då ”det handlar om att säkerställa att amerikaner kan ha tillit till det här valet och framtida val”.

Trumps team och andra republikaner har lämnat in stämningar om misstänkt röstfusk i flera delstater. Rudy Giuliani, som är Trumps advokat och den som leder Trumpkampanjen, har tidigare sagt att man har minst tio vittnen som är beredda att vittna i domstol om röstfusk.

Han har också sagt att man har minst 1 000 edsvurna vittnesmål om oegentligheter under presidentvalet från medborgare.

Nyligen hölls en utfrågning där åtskilliga personer berättade att de har bevittnat olika oegentligheter under rösträkningen i Philadelphia i delstaten Pennsylvania.

Statement by Donald J. Trump, The President of the United States

This may be the most important speech I've ever made....

Publicerat av Donald J. Trump Onsdag 2 december 2020

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.