Krönika: Konsten att besegra alla hinder med fullt fokus på målet

Svensk-amerikanske stavhopparen Armand Duplantis världsrekord på 6,21 vid friidrotts-VM var en verklig bragd. Foto: Christian Petersen/Getty Images


Med några veckors distans till det avslutade friidrotts- VM i Eugene, Oregon i USA, är det fortfarande Armand Duplantis fullständigt makalösa bragd som lever kvar i minnet.

Mondo, som han brukar kallas, gjorde det som många trodde var omöjligt när han seglade över ribban som låg på 6,21. Han tog sitt efterlängtade VM-guld utomhus, men det stannade inte där. 6,21 är nämligen nytt världsrekord.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har tittat på klippet som visar hans väg till det nya världsrekordet och kan inte sluta imponeras av hans stavhopp.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!