Krönika: Hur vänstern tog över universiteten - Del 40

Hur kommunismens spöke styr världenDel 40. (Första delen i serien här)

Vi har tidigare berättat om hur utbildningen i hela västvärlden systematiskt har underminerats under 1900-talet, med USA som exempel. Vi ska nu ta en närmre titt på hur särskilt den högre utbildningen, de världsberömda amerikanska universiteten och högskolorna, påverkats av kommunism, och hur resultaten tydligt syns i dag.

Även om universitet i hela västvärlden har en kraftig lutning åt progressiva vänsterteorier, så är det kanske allra tydligast i USA, där gången är att man går direkt från motsvarande gymnasiet till en fyraårig universitets- eller högskoleutbildning. Fyra år av intensiv indoktrinering gör studenterna synnerligen benägna att anamma liberalism och progressivism. Det gör dem öppna för att okritiskt acceptera ateism och materialism. Men till skillnad från 60-talets drivna, upproriska studentledare verkar dagens studenter sällan kunna artikulera sina krav. De tycks ofta sakna sunt förnuft och resonemangsförmåga.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!