Kommunikationschef får sluta efter kritik mot SD – får 18 månadslöner
Den tidigare kommunikationschefen i Gävle, Johan Adolfsson, lämnar nya jobbet i Trelleborg innan han ens har börjat. Foto: Epoch Times-arkivbild


Den tidigare kommunikationschefen i Gävle kommun, Johan Adolfsson, lämnar sitt nya toppjobb i Trelleborg innan han ens har hunnit tillträda tjänsten. Orsaken är nedsättande kommentarer om SD, vilket har lett till debatt, rapporterar Sveriges Radios P4 Gävleborg.

Han har tidigare skrivit nedsättande kommentarer om Sverigedemokraternas väljare på Facebook inför valet förra året. Bland annat har han skrivit: ”Röstar du på SD är du nog dum i huvudet.”

Nu har Adolfsson och Trelleborgs kommun slutit ett avtal som innebär att han får full lön i 18 månader om han inte lyckas få ett nytt jobb.

Kommunen ska även betala omkostnader för hans flytt till staden. Såvida han inte får ett nytt jobb är avtalet värt 1,9 miljoner kronor, skriver Gefle Dagblad.

Enligt P4 hade han helst velat börja sin tjänst i Trelleborg. Tillsammans med arbetsgivaren kom man emellertid fram till att detta var den bästa lösningen.

– Han har valt att diskutera med oss vilka förutsättningar det finns för att han ska avsluta sin anställning hos oss, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, till P4.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.