Kinesiska regimen har starka kopplingar till upploppen i USA
Två socialistiska organisationer med nära band till KKP organiserade de flesta av upploppen
En man håller en Black Lives Matter-skylt framför en brinnande polisbil under en protest utanför CNN Center, i Atlanta, Georgia, USA, den 29 maj 2020. Foto: Elijah Nouvelage/Getty Images


Två socialistiska organisationer med nära band till kinesiska kommunistpartiet (KKP) organiserade de flesta av de upplopp som har skakat USA de senaste månaderna. Det berättar Trevor Loudon, författare och filmskapare, som i över 30 år har forskat kring radikala och terrorgrupper och deras hemliga påverkan på politiken.

The Freedom Road Socialist Organization (FRSO) är baserad i Minneapolis och är en öppet KKP-vänlig organisation. Liberation Road har nära band till det kinesiska konsulatet i Bay Area, där de även har sin bas, och till Chinese Progressive Association (CPA), säger Loudon i en intervju nyligen för Epoch Times program Crossroads.

Liberation Road

Liberation Road är “i grund och botten en kinesisk, riktad rörelse”, säger Loudon. Det är en socialistorganisation som bygger på marxistisk ideologi, “med klart fokus på att bygga motstånd mot Trump”, enligt webbsidan.

Liberation Road, vars folk “brände ner Ferguson i Missouri, till grunden 2014”, gick ur FRSO för flera år sedan på grund av frågan om man skulle arbeta med Democratic Party “och det är därifrån Black Lives Matters [BLM] kommer”, säger Loudon.

Alicia Garza, en av Black Lives Matters grundare, är även huvudman för projektet Black Future Lab, “ett projekt som sponsras skattemässigt av Chinese Progressive Association”, enligt Black Future Labs donationssida.

På grund av att det finns två organisationer som båda heter Chinese Progressive Association har en del medier förnekat kopplingen mellan Black Future Labs och Chinese Progressive Association. De båda organisationerna finns i San Fransisco och i Boston. Black Future Labs arbetar enbart med Chinese Progressive Association i San Franscisco, vilka är skilda från sin namne i Boston, enligt New York Times.

Båda är kontrollerade av maoistiska kommunister som har varit en del av samma grupper i 50 år nu. 

Trevor Loudon, författare och filmskapare

Däremot är båda organisationerna “kontrollerade av Liberation Road”, säger Loudon.

– Båda är kontrollerade av maoistiska kommunister som har varit en del av samma grupper i 50 år nu. De må vara självständiga rent organisatoriskt, men de är del av samma rörelse.

CPA i Boston har mycket nära band till och arbetar officiellt för det kinesiska konsulatet i New York, säger Loudon. Även Chinese Progressive Association har mycket nära band till det kinesiska konsulatet, i San Fransisco. De är “båda frontgrupper för samma kommunistorganisation” fast de har olika styrelser, tillägger han.

Dessutom är Alicia Garza och två andra BLM-grundare “direkt kopplade till Liberation Road”, säger Loudon.

Loudon förklarar även att Black Lives Matter har kopplingar till KKP genom sin allierade organisation Asians for Black Lives. Två av de ledande grundarna till Asians for Black Lives, Alex Tom och Eric Mar, var tidigare ledare för Chinese Progressive Association, säger han.

Tom talade öppet om sina kontakter på den kinesiska ambassaden eller ett kinesiskt konsulat, medan Mar var “en mycket nära allierad” till Russell Lowe, identifierad som KKP-spion som arbetade på senator Dianne Feinsteins (Kalifornien) kontor i ungefär 20 år, säger Loudon.

Freedom Road Socialist Organization (FRSO)

FRSO är baserad på marxistisk ideologi, med uppdraget att kämpa för socialism i USA. Enligt webbsidan vill organisationen etablera ett nytt kommunistparti.

Webbsidan meddelar öppet att de är pro-Kina, säger Loudon, och de har varit en del av Mao-rörelsen i 40 år. De har också nära kontakt med kommunistkina och följer kinesiska kommunistpartiets propaganda. De har till och med en del kadrer som bor i Kina.

En polis ser hur en rånad affär brinner ner i Minneapolis, USA, den 28 maj 2020. Foto: Stephen Maturen/Getty Images

FRSO satte igång upplopp i Minneapolis. Det var särskilt medlemmen Jess Sundin, som även är ledare för rörelsen Twin Cities Coalition for Justice 4 Jamar, som gjorde detta. Hon är också gift med FRSO:s politiska sekreterare, säger Loudon.

Loudon har producerat en video som innehåller en podcast som visar Sundin där hon “medger att hon var huvudorganisatör av upploppen” och talar om glädjen hon kände när hon såg en polisstation “brännas ner till grunden”.

Det var inte en fredlig demonstration som blev kapad. 

Trevor Loudon

Hon medgav också att våldet, rånen och mordbränderna var en “del som ingick i rörelsen”, säger Loudon.

– Det var inte en fredlig demonstration som blev kapad.

Han säger också att upplopp i andra städer, som Kenosha, Dallas, Houston, Tallahassee, Jacksonville, Miami, Tampa, Salt Lake City och Los Angeles organiserades och koordinerades av samma grupp.

Loudon skrev att samma dag som president Donald Trump installerades hade FRSO:s politiska sekreterare Steff Yorek sagt:

– Vi behöver hålla oss på gatorna under alla fyra år för att motsätta oss Trump och göra landet oregerligt.

Joshua Philipp rapporterade.

Crossroads är ett program av Epoch Times i New York.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.