Samtidigt som Kina fortfarande kämpar med KKP-viruspandemin, har landet drabbats av den ena naturkatastrofen efter den andra.
Veckor av häftiga skyfall har orsakat några av de värsta översvämningarna som landet haft på decennier. Regnovädren har skapat kaos i 26 provinser över Kinas centrala och södra delar och har påverkat över 19 miljoner människors liv, enligt myndigheterna.
Under den senaste tiden har även hagelstormar, svärmar av gräshoppor, jordbävningar och djurburna sjukdomar drabbat landet.
Nära 50 miljoner kineser har utsatts för någon form av naturkatastrof under den första halvan av 2020, enligt Kinas krishanteringsmyndighet. Officiella siffror visar att 271 människor är saknade eller döda, och att 914 000 har evakuerats, men de verkliga siffrorna är sannolikt betydligt högre med tanke på myndigheternas tendens att dölja information.
Oerhörda vattenmängder
Det konstanta regnandet över stora delar av Kina sedan juni har lett till att omkring 300 floder överskrider gränsnivåer och har fått dussintals städer att gå ut med varningar. Invånare har berättat om hus och bilar som spolats bort med vattenmassorna.
Kinas centrala Hubeiprovins, där huvudstaden Wuhan var ”ground zero” för virusutbrottet, har slagits allra hårdast av regnet. De oerhörda skyfallen har gjort hundratals vägar oframkomliga, översvämmat fem stora sjöar i regionen och lett till att nästan 1 100 reservoarer har svämmat över, enligt lokala myndigheter.
I Shanghai väckte hårt regn, häftiga vindar och dånande åska invånarna brutalt i gryningen den 6 juli. Regnvattnet som samlats på taket av ett shoppingcenter började forsa ner samtidigt som vatten svämmade upp ur gatubrunnar, enligt rapporter från lokalbor och videoklipp som delats på sociala medier.
I megastaden Congqing i sydvästra Kina forsade lerigt vatten ut ur ett fönster på tredje våningen i ett bostadshus, och formade ett konstgjort vattenfall.
Experter och lokalbor oroar sig för att om regnet fortsätter finns det risk för att De tre ravinernas damm, som är världens största vattenkraftverk, brister till följd av det allt hårdare vattentrycket, vilket skulle sätta hundratals miljoner människor som bor längs Yangtzefloden i fara.
Ett område i den östra provinsen Anhui har drabbats av mycket svåra översvämningar.
– Vårt hem är i fara hela tiden, säger Deng som bor i staden Huangshan, ett populärt turistområde som ligger bland vackra berg i Anhui.
Hon berättar för Epoch Times att hon inte har kunnat sova på nätterna av rädsla för att vattnet plötsligt ska svämma in i huset. De stora vattenmängderna fick en av vägarna till turistplatsen att kollapsa och förstörde en underliggande tunnel, vilket skapade ett sju meter stort hål.
Gräshoppor och andra katastrofer
Sedan juni månad har även gräshoppssvärmar förstört skörden i många jordbruksprovinser, varav en del redan innan var hårt ansatta av översvämningarna.
I Quanshou, en jordbruksregion i södra Kina, som redan drabbats av översvämning, har en tio dagars gräshoppsinvasion ödelagt både majs- och sädesfält, apelsinträd och pilträd som planterats längs flodbanken för att förhindra översvämningar, enligt bybor.
– De lämnade inte ens bladen, säger Zhao, en lokal bonde, till Epoch Times.
Tidigt i juni fick en gräshoppsinvasion i Hunanprovinsen invånarna att gömma sig inomhus och stänga igen alla fönster, när insekterna övertog deras gårdsplaner.
Samtidigt som Kinas främste jordbruksexpert Yuan Longping har förnekat möjligheterna till en livsmedelskris, har kritiker och lokalbor uttryckt sådan oro till följd av de senaste katastroferna. Myndigheterna i staden Chengdu i Sichuanprovinsen har gått ut med ett meddelande som uppmuntrar byborna att omvandla fruktodlingar till risfält, vilket pekar på en eventuell livsmedelsbrist.
Dessutom har den afrikanska svininfluensan, som första gången bröt ut bland Kinas svinpopulation i augusti 2018, återigen framträtt i nio kinesiska provinser, inklusive Hubei, Yunnan och Jiangsu. Enligt en studie från den 29 juni, som publicerades i den USA-baserade tidningen "Proceedings of the National Academy of Sciences", har kinesiska forskare också upptäckt ett svininfluensavirus med namnet G4, som kan spridas bland människor. Viruset utvecklades från H1N1-stammen, som orsakade en global influensapandemi 2009 och har upptäckts hos över 30 000 svin i 10 provinser under senare år.
Myndigheterna i Inre Mongoliet har utfärdat en varning efter att en person lagts in på sjukhus med misstänkt böldpest, som är den sjukdom som orsakade digerdöden för mer än 670 år sedan.
En stad i sydvästra Guizhouprovinsen, som också rapporterat kraftiga skyfall, drabbades av två mindre jordbävningar den 2 juli. Samtidigt har städer i norra Kina, inklusive Peking haft kraftiga hagelstormar under den första veckan i juli. Och i slutet av juni drabbades Peking av en hagelstorm som varade i sju timmar, med hagel stora som ägg.
Hjälp oss att driva tidningen vidare!
En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.