Italien öppnar sina gränser i juni
En turist bär en ansiktsmask utanför Colosseum i Rom i Italien den 28 februari 2020. Foto: Andreas Solaro/AFP via Getty Images


Italiens regering har beslutat att resor till och från landet kommer att tillåtas från den 3 juni. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Butiker och restauranger väntas öppna på måndagen samtidigt som hälsomyndigheter rekommenderar att man följer reglerna vad gäller social distansering och hygien. Samma dag öppnas även Peterskyrkan i Rom för besökare.

Italien har drabbats hårt av KKP-viruset. Över 31 600 personer har avlidit i covid-19 och över 223 000 har bekräftats vara smittade av viruset, enligt den senaste statistiken från Johns Hopkins-universitetet.

Epoch Times benämner det nya coronaviruset, som orsaker sjukdomen covid-19, KKP-viruset, eftersom det kinesiska kommunistpartiets (KKP) mörkläggning och undermåliga hantering tillät viruset att spridas över hela Kina och orsaka en global pandemi.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.