Idrottshall totalförstörd i storbrand
Slottsskogshallen i Göteborg blev totalförstörd i en brand som bröt ut vid 18-tiden på söndagskvällen. Foto: Adam Ihse/TT


Slottsskogshallen i Göteborg är totalförstörd efter branden på söndagskvällen.

Polisen misstänker att branden varit anlagd och utreder uppgifter om två tolvåriga pojkar som varit i närheten.

– Vi har pratat med dem, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand och kommer så fort släckningsarbetet är klart att spärra av brandområdet för teknisk undersökning. Redan under söndagskvällen kom dock uppgifter om att två tolvåriga pojkar befunnit sig i närheten av idrottshallen.

– Vad som har orsakat branden är fortfarande oklart, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

– Men vi har pratat med de här två pojkarna som ska ha befunnit sig på platsen, så får vi se om det som de har gjort där kan ha någon direkt koppling till att det har brunnit i hallen.

Omfattande rökspridning

Branden i idrottshallen, som bland annat används av flera friidrottsklubbars ungdomsverksamheter, bröt ut vid 18-tiden på söndagskvällen. Elden ledde till omfattande rökspridning i området, där även friidrottsarenan Slottsskogsvallen och SHL-klubben Frölundas träningsanläggning ligger, och boende och andra i området uppmanades att hålla sig inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilationer.

Rasade ihop

Eftersom det blåste en del var räddningstjänsten inledningsvis orolig för att den skulle spridas till närliggande byggnader. Hallen rasade till slut ihop omkring midnatt och på måndagsmorgonen var branden under kontroll, även om eftersläckningsarbetet beräknas pågå till åtminstone lunchtid.

– Byggnaden är ju raserad men vi är kvar med personal och kommer att vara så tills vidare, säger Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral.

Slottsskogshallen ägs av Göteborgs kommun och används bland annat av flera friidrottsföreningar och Västra Frölunda trampolinklubb.

(Jens Bornemann/TT)