Gick till jobbet med covid-19 – polisanmäls
En medarbetare inom förskolan i en kommun i Skaraborg gick till jobbet trots att personen var konstaterad covid 19-smittad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/TT-arkivbild


En medarbetare inom förskolan i en kommun i Skaraborg gick till jobbet trots att personen var konstaterad covid 19-smittad. Nu polisanmäls denne och sparkas samtidigt med omedelbar verkan från sitt jobb.

"Vi har blivit uppmärksammade på att en medarbetare inom förskolan medvetet har gått till jobbet med en konstaterad smitta vilket är en brottslig handling", säger HR-chefen i kommunen i ett pressmeddelande.

Det var i veckan som den virussmittade medarbetaren gick till jobbet trots konstaterad infektion. Att medvetet utsätta andra för risken att bli smittade är ett brott mot smittskyddslagen. Coronaviruset är sedan den 3 februari klassad som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom.

"Vi ser allvarligt på det här och det behöver utredas av polis. Brott mot lagen kan vi inte tolerera", säger HR-chefen.

Personal i verksamheten och vårdnadshavare till barnen har, i samråd med smittskyddet, informerats om det som hänt. Enligt smittskyddslagen ska nu en smittspårning genomföras för att minska spridningen av sjukdomen.

 

(TT)