Danmark håller fortsatt stängt för kvotflyktingar genom FN:s vidarebosättningsprogram.
Samtidigt upprepar regeringen sin önskan om att upprätta utresecenter utanför EU för migranter som fått avslag.
Danmarks regering har bestämt att landet fortsatt inte kommer att ta emot flyktingar genom FN:s kvotflyktingsystem. Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg, från det liberala regeringspartiet Venstre, motiverar beslutet med att för många flyktingar i Danmark inte försörjer sig själva, inte minst de kvinnliga flyktingarna.
Det danska folketinget beslutade i fjol att skärpa reglerna för kvotflyktingarna, bland annat genom att flytta ansvaret till regeringen för hur många som årligen ska tas emot genom FN:s vidarebosättningsprogram.
Inger Støjberg presenterar dessutom en "vision" tillsammans med Österrikes inrikesminister Herbert Kickl om att upprätta så kallade utresecenter utanför EU, dit migranter som fått avslag på sin asylansökan ska kunna skickas. Støjberg säger i ett pressmeddelande att visionen handlar om att bromsa flyktingströmmen till Europa.
"Vi ska förstöra människosmugglarnas affärsmodell så att flyktingarna inte beger sig vidare från länder i närområdet, och så att vi undviker att migranter ger sig ut på en farlig resa över Medelhavet för att asylshoppa runt i Europa", skriver hon.
Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nämnde förslaget om utresecenter i ett tal tidigare i år.
Förra året ansökte omkring 3 500 personer om asyl i Danmark, den lägsta siffran sedan 2008.
(TT-Ritzau)