Flera överfall mot hundrastande kvinnor
Tre kvinnor har på kort tid blivit överfallna och misshandlade i Stenungsund. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT


På kort tid har tre kvinnor som rastat sina hundar blivit överfallna och misshandlade i Stenungsund. Polisen misstänker att samma gärningspersoner ligger bakom.

Det senaste överfallet inträffade vid 22-tiden på fredagskvällen. En kvinna i 40-årsåldern som var ute med sin hund blev då slagen och sparkad av ett okänt antal personer, skriver NyheterSTO.se.

Den 17:e oktober samt den 22:a november inträffade snarlika överfall på två andra kvinnor, också de i samma ålder. Enligt polisen tyder omständigheterna på att samma gärningspersoner ligger bakom.

– Detta är absolut väldigt obehagligt och otäckt. Alla attacker är också helt oprovocerade och inga rån har skett i samband. Vi ser på detta här med största allvar, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till Aftonbladet.

Nu har initiativ till gemensamma hundpromenader tagits i det aktuella området.

– Det är vedervärdigt att ge sig på just ensamma kvinnor med hund. Jag hoppas att polisen får tag i dem. Men nu när vi går tillsammans känner vi oss i alla fall trygga, säger Linda Björkman, en av initiativtagarna, till Aftonbladet.

Polisen har ännu inga misstänkta för händelserna.

(TT)