Flera mordförsök under helgen
Flera mordförsök har inträffat under helgen. Foto: Epoch Times-arkivbild


Under fredagskvällen och lördagen har flera mordförsök inträffat, rapporterar polisen och medier.

En man i 30-årsåldern blev skjuten i benen i Rannebergen i Göteborg på fredagskvällen.

– Det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till Göteborgs-Posten.

En teknisk undersökning har gjorts på platsen. Polisen har hittat en tomhylsa. En röd bil ska ha lämnat platsen vid skottlossningen. I nuläget finns ingen gripen för dådet. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Samma kväll har en man i medelåldern försökt köra på en person med bil i Osby kommun i norra Skåne. Han är anhållen och misstänks för mordförsök, skriver Expressen. Enligt TT är den drabbade en kvinna i samma ålder.

På lördagsmorgonen blev en man i 50-årsåldern knivskuren i ett trapphus i centrala Söderhamn. En man i 25-årsåldern har gripits, misstänkt för mordförsök, skriver polisen på sin webbsida.

Den knivskurne mannen fick föras till sjukhus med skador i ansiktet. Enligt polisen känner de två personerna varandra. Den misstänkte mannen är nu anhållen av åklagare.

En man har blivit skjuten i en lägenhet i Rotebro norr om Stockholm. Polisen fick larm om händelsen på lördagskvällen.

Enligt Aftonbladet har mannen blivit skjuten i benet efter att flera gärningsmän trängt sig in i lägenheten. Mannen fick föras till sjukhus. Polisen har dock inga uppgifter om hur allvarligt skadeläget är.

En förundersökning har upprättats gällande synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott.