Flera bilbränder i landet – 16 fordon förstörda i Stockholm
16 bilar förstördes i en brand i Östberg söder om Stockholm. Foto: Epoch Times-arkivbild


Ett 15-tal bilar förstördes efter en brand i Östberga söder om Stockholm natten mot måndagen. Det rapporterar polisen på sin hemsida. I helgen har det samtidigt inträffat bilbränder på andra platser i landet.

Det var vid klockan 03:25 som larmet kom in om en bilbränder i Östberga. Det har varit kraftig rökutveckling och flera däckexplosioner har hörts.

– Vi har 15 bilar som brinner. Vi har tre stationer och ledning på plats som försöker få ordning på det. Bilarna är övertända, säger Jonas Wahlstrand, ledningsoperatör på Räddningscentralen Mitt, till Aftonbladet.

Efter släckningsarbetet konstaterade man att totalt 16 bilar har brunnit, enligt polisen.

Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse genom brand. Ingen person är skadad och ingen är gripen.

För en vecka sedan förstördes åtta bilar i samma område, enligt tidningen Mitt i.

Bilbrand i Nacka

Klockan 00:23 kom det in ett larm om en bilbrand på en parkeringsplats vid Tippens sporthall i Nacka. En bil började brinna. Branden spred sig senare till ytterligare ett fordon.

I samband med branden inträffade en explosion vilket innebar att delar från en av bilarna slungades upp på Saltsjöbanans spårområde. Det gjorde att det påverkade trafiken under morgonen.

– Under insatsen så exploderar en bil. Det blir glassplitter från bilen och vissa fönster fönster på byggnader i närheten krossas. Det var en ganska kraftig smäll, säger Lennart Meijer, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, till Expressen

Polisen skriver på sin hemsida att nationella bombskyddet kallades in under natten.

Initialt har en förundersökning om skadegörelse genom brand inletts.

Två bilbränder i Upplands Väsby

Natten mot lördagen fick polisen in två larm om bilbränder i Runby i Upplands Väsby, rapporterar Stockholm Direkt.

Räddningstjänst kunde dock snabbt släcka bränderna. Polisen upprättade två anmälningar om skadegörelse. Ingen person har gripits för de två händelserna.

Enligt polisen går det inte att utesluta att det finns ett samband mellan de två bränderna. 

Bilbränder i Uddevalla

Under fredagskvällen och natten mot lördagen brann två bilar i Dalberga i Uddevalla, rapporterar Bohusläningen.

Samtidigt ska någon ha kastat in ett föremål genom en ruta till en lägenhet. Enligt tidningen ska det ha varit mycket ungdomar som har rört sig i närheten till två av händelserna. Ingen person har skadats och ingen har gripits.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.