Jordbrukaren Stina Dahlquist från Långbergets gård säljer närproducerade varor via en rekoring på Stortorget i Östersund. Foto: Per Danielsson/TT
Jordbrukaren Stina Dahlquist från Långbergets gård säljer närproducerade varor via en rekoring på Stortorget i Östersund. Foto: Per Danielsson/TT
Inrikes

Fler kunder vill runda matjättarna

Johanna Cederblad

Köttet direkt från bonden, brödet från bagaren och grönsakerna från odlaren. När matpriserna rusar vill fler runda matjättarna och handla direkt av producenterna.

Maten tar nu nya vägar till kunderna från odlare och bönder. Intresset för att köpa lokalt producerad mat direkt av producenten har ökat. Bönder ordnar egna kanaler, som Bondens egen marknad, och många säljer också till exempel kött i egna små obemannade gårdsbutiker.

Dessutom finns så kallade rekoringar över hela landet, som innebär att kunden bokar varor via nätet och sedan hämtar ut dem på en bestämd tid och plats där bonden lämnar maten.

Redan prenumerant?  Logga in för att läsa vidare.

Digital

Prova Epoch Times för endast 1 krona

Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 159 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill.

Feedback
Skriv ut

Läs mer

Mest lästa

Prova nu för 1 kr!

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

Jordbrukaren Stina Dahlquist från Långbergets gård säljer närproducerade varor via en rekoring på Stortorget i Östersund. Foto: Per Danielsson/TT
Jordbrukaren Stina Dahlquist från Långbergets gård säljer närproducerade varor via en rekoring på Stortorget i Östersund. Foto: Per Danielsson/TT
Inrikes

Fler kunder vill runda matjättarna

Johanna Cederblad

Köttet direkt från bonden, brödet från bagaren och grönsakerna från odlaren. När matpriserna rusar vill fler runda matjättarna och handla direkt av producenterna.

Maten tar nu nya vägar till kunderna från odlare och bönder. Intresset för att köpa lokalt producerad mat direkt av producenten har ökat. Bönder ordnar egna kanaler, som Bondens egen marknad, och många säljer också till exempel kött i egna små obemannade gårdsbutiker.

Dessutom finns så kallade rekoringar över hela landet, som innebär att kunden bokar varor via nätet och sedan hämtar ut dem på en bestämd tid och plats där bonden lämnar maten.

Redan prenumerant?  Logga in för att läsa vidare.

Digital

Prova Epoch Times för endast 1 krona

Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 159 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill.

Feedback
Skriv ut

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2025

Cookies

Vi använder cookies för att garantera bästa möjliga användarupplevelse. Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy.