Fem personer gripna misstänkta för mordbränder på USA:s västkust
Tung rök syns i Estacada i delstaten Oregon i USA den 10 september 2020. Foto: Nathan Howard/Getty Images


Fem personer har gripits misstänkta för mordbrand i delstaterna Washington, Oregon och Kalifornien den senaste veckan. Samtidigt kämpar brandmän med att släcka de åtskilliga bränder som härjar på USA:s västkust.

I delstaten Washington har tre personer gripits misstänkta för mordbrand. En 36-årig kvinna greps för en vecka sedan i staden Spokane. Polisen skriver på sin hemsida att man misstänker att hon har anlagt två bränder. Vid den ena branden ska hon ha satt eld på gräs vid en byggnad, och den andra vid ett garage. Polisen misstänker att hon för några veckor sedan också försökte tända eld på en företagsbyggnad.

En 36-årig man greps på onsdagen efter misstankar om att ha att startat en brand längs med Highway 167. Enligt Mail Online filmade han sig själv under branden innan han angav sig själv till polisen som senare grep honom.

Enligt KIRO7 brukar han frekvent delta i anti-polisdemonstrationer i Seattle. 2014 greps han i samband med en demonstration efter misstankar om att ha lagt fyrverkerier under en bil i staden, uppger tv-kanalen.

På torsdagen greps en 28-årig man som misstänks ha startat en brand vid State Route 512 och State Route 7, skriver Mail Online.

En 41-årig man, som greps på tisdagen, är misstänkt för att ha startat en brand i Almeda i delstaten Oregon, rapporterar OregonLive.

Vittnen i Phoenix säger att de såg mannen starta en brand bakom deras hus på Quail Lane. På grund av branden tvingades de fly för sina liv, skriver polisen på sin Facebook-sida.

På fredagen greps en 37-årig kvinna som misstänks för att startat ett okänt antal bränder vid Highway 101 i Salinas i Kalifornien, rapporterar KION. Hon fördes till ett häkte med anklagelser om mordbrand.

33 personer har dött till följd av de pågående bränderna på USA:s västkust, varav 22 i Kalifornien och 10 personer i Oregon samt en i Washington.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.