Ett problematiskt partnerskapWorld Economic Forums möte i Davos avslutades nyligen. Ett flertal rapporter om kontroversiella uttalanden gjorda av deltagare har publicerats sedan mötet inleddes.

Mötet samlar årligen världsledare och företrädare från näringslivet och civilsamhället för att diskutera omvärldssituationen. Särskilt de utmaningar och möjligheter som kan ses inom ramen för organisationens intressen och ambitioner. Temat i år var "globalt samarbete i en fragmenterad värld".

World Economic Forum (WEF) har deklarerat att världen i dag står vid en kritisk punkt då vi tvingas möta ett flertal kriser samtidigt. Man anser att kriget i Ukraina, pandemin samt klimatkrisen har orsakat påtagliga störningar i befintliga system världen över. Kriget, skenande mat- och energipriser samt ekonomisk oro och inflation har lett till ett allvarligt tillstånd av osäkerhet och bräcklighet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!