En gripen efter knivattack i Paris – flera skadade
Fransk polis jagar en gärningsman efter att flera personer knivhuggits nära Charlie Hebdos tidigare kontor i Paris den 25 september 2020. Foto: Alain Jocard/AFP via Getty Images


En person har gripits efter att flera personer skadades i en knivattack i Paris i Frankrike, rapporterar flera medier.

Enligt Deutsche Welle har fyra personer skadats, varav två allvarligt. Uppgifterna går dock isär. En polis säger till nyhetsbyrån AP att det i själva verket är två personer skadade.

Attacken skedde nära satirtidningen Charlie Hebdos tidigare lokaler.

– Jag var på mitt kontor. Jag hörde skrik på gatan. Jag tittade ut från fönstret och såg en kvinna som låg på marken och hade fått ett slag i ansiktet från vad som troligtvis var en machete, säger ett vittne till Europe 1, enligt Reuters.

Polisen uppger att man har gripit en person nära Opera Bastille i Östra Paris. Reuters rapporterar att ytterligare en person har gripits i samband med händelsen.

AP rapporterar att franska antiterroråklagare har inlett en utredning kring knivattacken.

Händelsen sker samtidigt som det pågår en rättegång gällande dådet 2015 mot Charlie Hebdo då 12 personer dog.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.