Efter politiskt turbulent 2021 – nu börjar ett intensivt val
Valåret 2022: Följ valrörelsen fram till valdagen
I september är det dags att bestämma vilken valsedel som ska läggas i valurnan. Ett lätt eller svårt val? Det kan kan hänga på kommande månader. Foto: Jari J


Vi befinner oss i ett valår där det står mellan två tydliga politiska block. Vad vill politikerna och vad kan vi förvänta oss av de som vinner valet? Epoch Times inleder bevakningen av valrörelsen.

Den senaste väljarundersökningen som Demoskop gjort på uppdrag av Aftonbladet kan tyda på att Socialdemokraterna i väljarnas ögon tagit över en del sakfrågor från de övriga riksdagspartierna sedan Magdalena Andersson tog över som partiledare. Utslaget pekar på att väljarna kanske ser dem som bäst lämpade att driva dessa frågor. Det handlar om vården och äldreomsorgen, vilka tidigare var frågor som ”ägdes” av Kristdemokraterna. I tidigare opinionsundersökningar har jämställdhet setts som Vänsterpartiets fråga, men även där verkar väljarna nu anse att Socialdemokraterna har störst trovärdighet.

Just vården är den fråga som ökat mest av de frågor som väljarna anser viktiga, något som kan ses i ljuset av den pågående pandemin och den påverkan den haft även på andra vårdfrågor i form av senarelagda operationer och larm om att vårdpersonalen på landets sjukhus är överarbetade.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!