Ebba Busch Thor har högst förtroende bland väljarna
Ebba Busch Thor har störst förtroende bland väljarna, visar en ny undersökning. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Ebba Busch Thor är den partiledare som har högst förtroende bland väljarna. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Expressen.

35 procent av väljarna har förtroende för Kristdemokraternas partiledare. Socialdemokraternas partiledare, Stefan Löfven, hamnar på en andraplats med 32 procent.

Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, landar på 30 procent, vilket innebär tredjeplatsen.

Vänsterpartiets partiledare, Jonas Sjöstedt, får 29 procent. Moderaternas och Centerpartiets partiledare, Ulf Kristersson och Annie Lööf hamnar båda på femteplatsen med 27 procent vardera.

11 procent av väljarna har förtroende för Nyamko Sabuni (L) respektive Isabella Lövin (MP). Sist på listan hamnar Per Bolund (MP) med 9 procent.

Vad gäller förtroende i de tre största städerna, Stockholm, Göteborg och Malmö, kammar Ebba Busch Thor fortfarande förstaplatsen (38 procent).

På andraplatsen kommer Jimmie Åkesson med 33 procent. Ulf Kristersson får 30 procent.

Jonas Sjöstedt och Annie Lööf landar på 29 respektive 28 procent.

27 procent av väljarna i de tre storstäderna har förtroende för Stefan Löfven.

Nyamko Sabuni och Isabella Lövin får 13 respektive 12 procent medan Per Bolund får 9 procent.

Detta är dock första gången som Sifo mäter förtroendet för partiledare på uppdrag av Expressen. Det innebär att det inte finns några siffror som kan jämföras med tidigare undersökningar.

Mätningen gjordes mellan den 30 och 31 oktober. 1 187 personer deltog. Frågan som de fick var: ”Hur stort förtroende har du för respektive partiledare?”

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.