Sifo: SD ökar – M tappar
Sverigedemokraterna går framåt i opinionen medan Moderaterna går bakåt. Foto: Epoch Times


Sverigedemokraterna går framåt samtidigt som Moderaterna går bakåt. Det visar Svensk väljaropinion, en sammanvägning av opinionsundersökningar som Sifo har gjort för Ekot.

SD ökar för fjärde månaden i rad och får 21,9 procent av väljarnas stöd. Det är en ökning med 1,7 procentenheter sedan förra mätningen.

Partiledaren Jimmie Åkesson säger till radion att han tror att det växandet stödet ”hänger ihop med att vi börjar få utväxling på de satsningar som vi vill göra i välfärden”.

M tappar 1,5 procentenheter och har nu 18 procent.

Socialdemokraterna är fortfarande det största partiet med 25,1 procent. Partiet har tappat 0,4 procentenheter sedan förra undersökningen.

I övrigt är det inte så stora förändringar. Liberalerna har 3,8 procent och hamnar därmed under riksdagsspärren. Centerpartiet har 8,4 procent. Kristdemokraterna och Miljöpartiet får 7,1 respektive 5 procent. Vänsterpartiet går framåt med 0,3 procentenheter och landar på 9,1 procent.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.