EU: Kina sprider desinformation om covid-19
Bild på EU:s logga i Bryssel. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP via Getty Images


Europeiska kommissionen anklagar Kina för att sprida desinformation om covid-19 inom EU, rapporterar The Guardian.

I en rapport skriver EU-kommissionen att utländska aktörer ”framför allt Ryssland och Kina har deltagit i riktade påverkansoperationer och desinformationskampanjer kring COVID-19 i EU”. Samtidigt menar man att dessa länder försöker polarisera och undergräva den demokratiska debatten.

The Guardian skriver att franska politiker blev upprörda efter att den kinesiska ambassaden i mitten av april hävdade att vårdpersonal hade lämnat sina jobb och låtit invånare dö.

– Jag tror att om vi har bevis så ska vi inte undvika att peka ut de berörda, säger Vĕra Jourová, vice ordförande i EU-kommissionen, enligt tidningen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.