Dr. Sanna Ehdin: Lycka och frid med "Blissful mind"
Doktor i immunologi, författare och föreläsare inom självläkning och systemhälsa


Dr. Sanna Ehdins nya ”Blissful mind”  är en enkel övning som hjälper människor att snabbt bryta med inre stress, och att kunna känna inre frid och vara nöjda utan dåligt samvete. Detta trots ökande stress i vardagen, oro, ångest eller kroppslig smärta. Att regelbundet träna Blissful mind ökar din personliga resilience, motståndskraft, och ger sann Peace om Mind – lugn och frid i hjärtat. Det hjälper dig att släppa fram det du innerst inne önskar att förverkliga.

Blissful mind hette innan NPH-program,  vilket står för NeuroPlastic Heart-programmering, vilket är fd Happy Heart-metoden som jag utvecklade 2014-2016. Tusentals har använt programmet med mycket bra resultat.

Blissful mind handlar om att dra om nervbanorna i vår plastiska hjärna och nervsystem genom upprepad, daglig träning. Genom att fånga oss när det jobbiga sker, bryter du en negativ neråtspiral innan den får fart. Genom att upprepa detta ett par gånger per dag befäster du det positiva – och skapar lugn, frid och stilla glädje. Det blir bliss i sinnet – i stunden.

Att träna Blissful mind gör att du får tillgång till en enorm reservoar av energi – som kan användas för att skapa ditt liv utifrån den du är.

Hela vår kropp är designad att fungera bäst under bliss. 98 procent av reaktionerna i kroppen går per automatik, och de är designade att fungera optimalt i ett tillstånd av bliss. Då presterar, fungerar och interagerar vi bäst! Blissful mind är nåbart för alla – genom kort daglig träning!

I korthet innebär Blissful mind en reprogrammering – eller att nerbanorna dras om, "rewire", till att fungera på ett nytt sätt. Att öva Blissful mind tar bara 3-5 minuter varje gång, och jag rekommenderar minst tre gånger per dag – så 3 x NPH-programmet tar mindre än en kvart av din dag. Ta gärna hjälp av nära vänner i din omgivning, så att ni kan peppa varandra att träna programmet och förbättra era liv!

Att träna Blissful mind gör att du får tillgång till en enorm reservoar av energi – som kan användas för att skapa ditt liv utifrån den du är. Det hjälper dig att släppa fram det du innerst inne önskar att förverkliga.

Har du tänkt på att du blir inte av med något dåligt bara genom att plocka bort det – utan du måste ersätta det med något positivt för att få ett bestående, förbättrat resultat.

Nya uppdaterade Blissful Mind har nu även med specifik aktivering av djupandning och vagusnerven. Metoden kostar inget, är extremt effektivt då du fångar dig direkt när det sker och det enda som behövs är din medvetna insats i knappt 5 minuter och upprepad träning. 

Att bryta vardagsstressen

Idag går allt så fort att stressen har fått som ett eget liv. Det kräver en medveten insats för att bryta detta, och man behöver göra det ofta. Så starkt är de yttre trycken. Men det som kommer inifrån är det viktigaste.

För vad är det som gör att man lätt fortsätter i invanda mönster fast man innerst inne vet att det leder till ohälsa? Idag har många återkommande smärta och diffusa symtom som ger oro och obehag i vardagen. Konstant oro och kronisk stress tar mycket energi, och hur kan man hantera det i vardagen – och bryta det? Går det att skapa något bättre?

Daglig träning ger färdighet, uråldrig kunskap … Precis som vi behöver träna våra muskler för att bli starka, behöver vi fokusera på och träna inre lugn – för att få inre lugn. Foto: Leonard Laub

Du kan bryta stress, oro, ångest, ohälsa, negativa tankar etcetera – direkt när det sker och gå över i Lugnet. Du kan bryta stress och orosmönster för alltid – genom att börja träna NPH-programmet. Detta program gör att du bryter negativa mönster och samtidigt drar om dina nervbanor. Briljant rewiring!

Blissful mind-övningen tar dig snabbt ur stress-autolooperna (LSA) som lätt aktiveras i vår känslohjärna (limbiska systemet). Du bryter av och stoppar detta när de är på väg att aktiveras – så att din hjärna INTE går i spinn med automatiska, repeterande, negativa tankar. 

Genom att upprepade gånger bryta det negativa och träna om, så bygger du en ny hjärna. För varje tanke ger upphov till en nervbana.

Att regelbundet tillämpa NPH-programmet medför rent konkret att du tar dig ur kampen (stressen). Det sker genom ett teamwork; där du använder dina inre styrkor – ditt oslagbara dream-team:

– Hjärnans högra center
– Hjärtats kraft
– Vagusnerven
– Ditt högre/visa jag (viljekraft)

Här får du konkreta råd och övningar, baserat både på fakta och forskning och min egen långa, beprövade erfarenhet.

Blissfull mind – så här gör du

Steg 1. Bli medveten

Gå ur den begynnande blockeringen genom att bli uppmärksam på när du är på väg in i en limbisk stress-autoloop (LSA). Det vill säga när du börjar reagera starkt på något i din omgivning, får negativa, bestraffande tankar eller känner stark oro eller begynnande ångest eller något annat som besvärar dig.

Steg 2. Använd det högre/visa jaget (viljan)

Välj nu att ändra din inställning eller reaktion. Bryt den begynnande aktiveringen av negativ energi/tankar – genom att säga ”stopp” högt medan du korsar armarna växelvis framför bröstkorgen två gånger och släpp sedan ner armarna längs sidorna och utåt medan du säger ”släpp taget”. Ungefär som du skär av nåt och kastar det ifrån dig. Upprepa denna cykel av ”stopp, stopp och släpp taget” flera gånger – tills du känner att laddningen på det som stör har klingat av.

Steg 3. Aktivera djupandning

Sätt långfingret på gropen på sternum (bröstbenet) ungefär mellan bröstvårtorna. Tryck lätt och ev massera mjukt, för det sätter igång djupandning direkt. Håll i cirka en halv minut medan du tar ett par djupa andtetag mha näsandning.

Steg 4. Aktivera vagusnerven

Sätt samman fingertopparna på vänster hand och håll dem på huden slutet av nackens kotor mot kroppen till, medan höger hand läggs på buken (på kläderna går fint). Ta ett par långsamma djupandningar där du andas in medan du räknar till sju och andas ut när man räknar till tio – näsandning hela tiden. Beröringen i nacken ger aktivering av vagusnerven, handen på magen lugnar bukhjärnan.

Steg 5. Använd hjärtats kraft

3 minuter då du laddar ner positiva, vänliga, kärleksfulla ord i hjärtat, ”pump love & bliss energy”. Det switchar ditt systen nästan direkt! Det stoppar omedelbart det limbiska systemets begynnande destruktiva cykliska mönster. Det förhindrar att kampkroppen (slåss/rädsla) aktiveras – och hela ditt inre lugnas istället för att dra på med alla växlar. Det räcker med ett par minuter för att svänga över allt till kärlekskroppens lugnare harmoni, vilket är gynnsamt för hela vårt väsen.

Det vi tror på blir vår verklighet, och hjärnan hjälper oss att agera så vi kan främja och manifestera detta. Uttala gärna positiva affirmationer ofta!

Steg 6. Nyprogrammering

Programmera det nya genom att åter sätta samman vänster hands fingertoppar till en fingerblomma, och tryck på början av kinden alldeles framför mitten på vänstra örat. Det befäster och permanentar det man gjorde, ungeför som att trycka på spara och enter på datorn. Om du glömmer det är det ok, men fint att göra ibland.

Steg 7. Använd det högre/visa jaget

Tacka dig själv för att du gjorde denna gynnsamma förändring. Belöna dig själv på konstruktiva sätt.

Valfritt tillägg: Använd positiva bilder direkt efter steg 5 och innan 6 –  Plocka fram glädjefyllda minnesbilder alternativt positivt laddade målbilder på vad du önskar framöver och vill befinna dig. Därigenom förs din medvetenhet (din skapande förmåga) över till det som du önskar skapa. Det du visualiserar och laddar med gynnsam energi blir både verkligt för hjärnan och skapar en starkt attraherande kraft för det du önskar.

Varmt lycka till! 

Genom att bli medveten om vad som sker inom dig och lyfta det till ytan, öppnar du för möjlighet till förändring. Du vet inte hur frid känns, förrän du släpper på spänningarna.

Visste du att hjärnan kan inte skilja på vad vi tror på – och vad som är verklighet. Så det är väldigt viktigt vilka tankar vi matar hjärnan med …

Dr. Sanna Ehdin

Feedback:

Tack Sanna, för att du delar med dig av hur du utvidgar din inre kärleksenergi! Det är precis så vi alla kan hjälpas åt som motkraft till den smärtkropp som vi göder i oss själva och därmed i oss alla gemensamt. Du beskriver på ett enkelt och tydligt sätt ett av vår tids största hot mot hälsan och ger hopp om att vi kan bekämpa den.  – Annica Ackemo

Jag börjar dagen med happy heart övningen, love it! Nu kan och vill jag inte vara utan den. – Helena Mattsson 

Mitt liv har förändrats mycket redan till det positiva sedan jag var på din föreläsning i Gbg. Jag har gjort denna övning varje dag sedan dess och känner mig mycket mer harmonisk än på länge! Detta är en resa och jag har bara börjat… Älskar mitt liv nu   tack Sanna för att du delar med dig av din kunskap. – Veronica Östling Svanström 

Läs mer:

– Hur hjärnan är plastisk, dvs föränderlig
Hjärtat är så kraftfullt , träna det!
– Främja hälsa via kroppens största nerv, Vagusnerven

Sanna Ehdin. Foto: Thomas Engström

Sanna Ehdin är doktor i immunologi, forskare, författare och föreläsare inom hälsa. Under de senaste tjugofem åren har hon ägnat sig åt självläkning och systemhälsa, vilket innebär att se till helheten och sambandet mellan kroppen, tankar, känslor, själen och hälsan. Den här texten publicerades ursprungligen på hennes blogg.    

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.