Dopning, matchfixning och allsköns annat fusk

Krönikan

Rusada kommer inte att stänga av Kamila Valieva för hennes positiva dopningsprov under OS i Peking förra året.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT


Vi har varit inne på ämnet flera gånger tidigare i Epoch Times sportkrönika. Men som en vis människa lär ha sagt en gång: ”Upprepningarna äro lärdomens moder”, så vi kör väl på med ett varv till.

Det här med att lockas av minsta motståndets lag har nog i alla tider varit en verklig fallgrop för människan. Att fuska sig till segern i idrottstävlingar är en sådan fallgrop som hängt med sedan tidernas begynnelse. Vissa gånger har det överräckts pengar för att muta motståndarna till en läggmatch, andra gånger har fusket genomförts med hot om våld. Överfallet på konståkerskan Nancy Kerrigan inför OS i Lillehammer 1994 är bara ett i raden av exempel genom idrottens långa historia. Den händelsen blev senare en mycket hyllad film med titeln ”I, Tonya”.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!