Det finns choklad och så finns det premiumchoklad. Den påkostade varianten är ett hantverk från början till slut. Malmö Chokladfabriks prisbelönta produkter lockar med rena aromer och olika smaksättningar som får livsandarna att vakna till liv.
En bit av bean to bar-chokladen Alta Verapaz smälter i munnen. Jag suger länge på biten för att få ut så mycket som möjligt av smaken och konsistensen. Chokladen är smakrik och fyllig – att kalla den enbart god känns futtigt, snarare är det en smakupplevelse. På förpackningen beskrivs karaktären som mörka, lena och fruktiga noter av plommon, nektarin och körsbär med en djup eftersmak av rostad kakao.
Choklad attraherar och förför. Nu för tiden finns det mängder av sorter: mjölkchoklad, vit choklad och mörk choklad, med eller utan smaksättning. Butiker lockar med exklusiva kvalitetsmärken och provsmakningar, och intresset för dessa godbitar ser ut att öka i takt med tillverkarnas uppfinningsrikedom.