CNN: Bombhot mot Vita huset
Vita huset i Washington DC. Foto: Jonas Ekströmer/TT. Arkivbild


Säkerheten vid president Donald Trumps bostad och arbetsplats Vita huset har höjts för tredje gången på två veckor. Detta efter ett bombhot som framförts vid en säkerhetskontroll.

En person har gripits efter att ha kört upp till säkerhetskontrollen utanför Vita huset i Washington DC i USA och påstått sig ha en bomb, rapporterar nyhetskanalen CNN.

Enligt CNN är det inte bekräftat att det fanns något sprängmedel i bilen, men säkerheten vid Vita huset har förstärkts och bilen undersöks. Flera kvarter runt Vita huset har spärrats av.

Säkerheten vid presidentens bostad förhöjdes även på lördagen, då en person rapporteras ha hoppat över ett cykelställ vid området och närmat sig stängslet som omgärdar fastigheten. Inkräktaren lyckades inte ta sig över stängslet innan två Secret Service-agenter tacklade ner och grep personen, i vad som räknas som en buffertzon mellan Vita huset och trottoarerna på gatan utanför.

Secret Service, som har hand om presidentens livvaktsskydd, är pressat sedan det blivit känt att en annan inkräktare, som häromveckan tog sig ända fram till Vita huset, befann sig på området i 16 minuter innan han greps. Detta trots att flera larm löste ut när han klättrade över staketet. Secret Service har sagt att personalen är "extremt besviken och ledsen" över det inträffade. Inkräktaren riskerar att dömas till tio års fängelse.

(TT)