Beslut ligger fast – S nekar 98 medlemskap

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin säger att beslutet att neka 98 personer att bli medlemmar i S i Botkyrka ligger fast, inför mötet den 18 mars om vem som ska vara partiets toppnamn där. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT


Socialdemokraterna vill inte ha några fraktionsbildningar, enligt partisekreterare Tobias Baudin. Därför ligger beslutet att neka 98 personer att bli medlemmar i partiet i Botkyrka fast.

– Har man fyllt 15 år och delar våra värderingar kan man bli medlem i vårt parti, men det är ingen rättighet. Och misstänker vi att ändamålet är att bilda fraktioner är det inte rätt grund för att bli medlem, säger Tobias Baudin till TT.

Han fastställer därmed, på partistyrelsens vägnar, ett beslut av partidistriktet för Stockholms län som överklagats till partistyrelsen. Distriktet nekade de aktuella personerna att bli medlemmar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!