Att hjälpa sitt framtida jag
Kultivering
Vi har alla en resa framför oss och en resa bakom oss. Vad behöver vi göra idag för att bli ännu bättre människor i framtiden? Foto; Shutterstock


Vad kan vi göra för att vårt framtida jag ska se tillbaka på denna tid i våra liv och tacka oss för det vi gjort? Vilken riktning behöver vi ha för att i framtiden bli fantastiska människor och vad innebär egentligen detta?

Rörmokaren kom för att installera vatten i ateljén. Det skulle vara en ganska enkel procedur då de som byggde huset sade att alla rör var förberedda och att ledningarna redan skulle vara dragna mellan huset och uthuset. Rörmokaren fick dock leta en bra stund innan han hittade rören som låg indragna till krypgrunden, men inte in i själva huset. Han plockar fram en borrmaskin med ett borr på runt femtio centimeter och tittar på mig: ”Du får borra ett hål.”

Med en handritad karta och enkla instruktioner kryper jag ner under huset och börjar borra. Efter en stund hör jag honom skrika till: ”Stopp”! Sedan följer en stunds tystnad. ”Kan jag gå in i sovrummet? Vi kanske har hamnat lite snett.” Nu hade jag inte råkat borra ett hål från grunden upp i parkettgolvet i sovrummet, men jag tänker ändå att detta hål borde varit lättare att borra vid bygget av själva huset.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!