Arbetsförmedlingen: Kriminella gäng har infiltrerat myndigheten

Foto: Bilbo Lantto/Epoch Times-arkivbild


Personer som har kopplingar den kriminella världen har nästlat sig in i Arbetsförmedlingen för att få insyn i verksamheten och utnyttja välfärdssystemet. Det säger myndigheten själv, rapporterar Sveriges Radio.

Eva-Lena Edberg, enhetschef på Arbetsförmedlingen, säger till radion att personer inom den organiserade brottsligheten utnyttjar myndigheten på flera olika sätt. Bland annat rör det sig om felaktiga lönebidrag.

– Vi kan också se när det handlar om upphandlade förmedlingstjänster. Stöd och matchning, och så vidare. Där det finns pengar att hämta finns det risk att utsättas för organiserad brottslighet, säger hon till Sveriges Radio.

Enligt henne söker sig personer in i Arbetsförmedlingen och ”lär sig myndigheten och våra regelverk och som finns på insidan”.

Myndigheten vill dock inte kommentera för radion hur många misstänkta fall det kan röra sig och hur omfattande problemet är.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.