Amerikaner rekommenderas att täcka ansiktet
Två kvinnor promenerar vid Union Station i Washington i USA den 16 mars 2020. Foto: Samira Bouaou/Epoch Times


USA:s smittskyddsinstitut, CDC, rekommenderar amerikaner att börja täcka ansiktet när de är utomhus.

Rådet kommer efter att ny forskning visat att patienter med covid-19 kan sprida viruset innan man får symptom.

CDC meddelade på fredagen att medborgarna bör att täcka ansiktet med halsdukar eller liknande klädesplagg när man exempelvis är i mataffären eller på apoteket.

Samtidigt betonar myndigheten att man upprätthåller den sociala distanseringen och håller sig två meter från varandra.

Forskare vid CDC har nyligen sett att ett stort antal människor som är smittade har inga symptom.

– Det kan röra sig om så många som 25 procent. Det är viktigt, eftersom vi nu har personer som kanske inte har några symptom som kan bidra till överföring, och vi har fått veta att de faktiskt kan bidra till smitta”, sade Robert Redfield, virolog och chef vid CDC till WABE på måndagen.

USA har drabbats hårt av KKP-viruset. Över 277 000 amerikaner har smittats och över 7 400 personer har dött av covid-19.

Epoch Times benämner det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19, KKP-viruset, eftersom det kinesiska kommunistpartiets (KKP) mörkläggning och undermåliga hantering tillät viruset att spridas över hela Kina och orsaka en global pandemi. 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.