60-årig man rånades i hemmet – fick föras till sjukhus
En man i 60-årsåldern blev rånad i sitt hem tidigt på måndagsmorgonen i Helsingborg. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Två män bröt sig in genom en balkong och rånade en man i 60-årsåldern på måndagsmorgonen i Helsingborg, rapporterar SVT.

Det var strax efter fem på morgonen som gärningsmännen bröt sig in i mannens bostad på Södra Storgatan i centrala delen av staden. De hotade honom och använde någon form av tillhygge. Därefter har de tilltvingat sig tillhörigheter.

Patric Fors, presstalesperson för polisen, säger till tv-kanalen att mannen åtdrog sig lindriga skador och fick föras till sjukhus.

Polisen skriver på sin hemsida att man har upprättat en anmälan om grovt rån. Samtidigt kommer man att genomföra en teknisk undersökning.

Natten till fredagen blev en man i 50-årsåldern rånad på Södergatan i Helsingborg. Enligt polisen har en gärningsman utdelat slag mot huvudet och även sparkat mannen, och därefter tagit hans mobiltelefon och kontanter.

Offret ådrog sig en ytlig rispa på halsen av ett vasst föremål. Han har dock inte behövt uppsöka sjukhus.

Gärningsmannen ska ha varit i sällskap med flera andra personer som inte har varit aktiva rånet. Polisen upprättade en anmälan om grovt rån.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.