30 elever i Borås saknas efter sommarlovet
Omkring 30 elever saknas i Borås efter sommarlovet. Foto: Epoch Times-arkivbild


Cirka 30 elever saknas i Borås. De har inte kommit tillbaka efter sommarlovet, rapporterar P4 Sjuhärad.

Vad gäller flera elever har inte skolorna några uppgifter om var de kan ha tagit vägen.

Johanna Albertsson, som är rektor på Särlaskolan, säger att hon saknar tolv av sina elever. Hon tycker att siffran är hög.

– Den är hög såklart. Vi önskar att de kommer tillbaka snart. Men vi tror att de är på utlandsstudier, att de går i skola i ett annat land, säger hon till radion, och fortsätter:

– Det är ett bekymmer och mycket är det för elevens skull för bakåt i tiden kan vi se att de ofta kommer tillbaka efter ett år eller så och då har de förlorat mycket av den svenska undervisningen.

Marianne Gunnarsson, enhetschef på socialtjänsten i Borås, säger till P4 att siffrorna har ökat jämfört med tidigare år.

Tidigare i september rapporterade P4 Östergötland att det i Linköpings kommun saknas 42 barn och ungdomar från förskoleklass till årskurs nio efter sommarlovet. I Norrköping och Mjölby saknas 24 respektive fem elever, enligt radion. I en del fall tror man att de kan ha förts utomlands.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.