100 grovt kriminella går fria trots bevisning – polisen saknar resurser
100 grovt kriminella fria går fria trots att det finns bevisning. Orsaken är att polisen saknar resurser. Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times. Arkivbild.


Ett hundratal gängkriminella går fria trots att det finns bevisning. Orsaken är att polisen saknar resurser, rapporterar P4 Örebro.

De senaste månaderna har cirka 180 personer frihetsberövats i samband med polisens insatser mot den grova brottsligheten. De är misstänkta för bland annat mord och narkotikahandel. I utredningen har polisen fått ta del av material från krypterade chattar (Enchrochat).

Samtidigt går ytterligare 100 grovt kriminella fria, trots att det nu finns bevisning. Enligt polisen saknas det resurser.

– Det har inte kunnat prioriteras i nuläget, säger Ted Esplund, ansvarig för ”Operation Robinsson” vid polisen, till P4.

Han säger till radion att man tvingas prioritera de grövsta brotten som skjutningar och sprängningar, då polisen, åklagarmyndigheten och Kriminalvården saknar resurser.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.