Ytterligare sju ledare i kriminella nätverk häktade

Ytterligare sju gängkriminella har gripits och häktats. Foto: Epoch Times. Arkivbild.


Tidigare under veckan meddelade polisen att man har häktat ett hundratal av de värst våldsdrivande i kriminella nätverk i Stockholmsregionen. Ytterligare sju gängkriminella har häktats efter att ha gripits.

Samtliga är tongivande i kriminella nätverk och är misstänkta för grova brott. En av dem greps i Spanien av spansk polis i tisdags. De övriga greps i Sundbyberg och Borås på onsdagen.

– Vi har med denna insats gripit stora delen av ledarskiktet i ett kriminellt nätverk som skapar problem och otrygghet i ett utanförskapsområde i norra Stockholm. Utredningen har pågått sedan i somras och bevisläget ger att vi nu har flera häktade, säger Anna Benedetti vid polisen i region Stockholm i ett pressmeddelande.

Samtliga av de sju häktade är misstänkta för stämpling till mord, förberedelse till mord och grova vapenbrott. I och med att de har haft ledande roller i olika kriminella nätverk har du legat bakom nyrekrytering till nätverken.

– Parallellt försöker vi ha så hög närvaro vi kan i Rissne för att öka tryggheten. Jag är övertygad om att dessa gripanden kommer göra stor skillnad i området och minska antalet grova brott. Vi ska nu, tillsammans med andra samverkanspartners, öka trycket för att dels stoppa nyrekryteringen, dels låsa in dem som inte vill sluta, säger Anders Djurestad, tillförordnad chef i lokalpolisområdet Solna. 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.