Scenkonst: Hon arbetar med scenkonsten på en magisk plats

Mötet: Anna Karinsdotter

Teaterchefen Anna Karinsdotter växte upp med konst och kultur och vill ge möjligheter för barn, unga och vuxna att uppleva högklassig scenkonst vid Drottningholms slottsteater. Foto:Sofia Drevemo


Teaterchefen Anna Karinsdotter kände sig som en främmande fågel i sin ungdom. Men när hon började arbeta vid Drottningholm kände hon att hon hittade hem i den historiska miljön och på slottsteatern.


På Lovön, utanför Stockholm, ligger världsarvet Drottningholm, som är Sveriges första på listan över kulturobjekt som anses vara av omistligt värde för mänskligheten. En del av världsarvet är Drottningholms slottsteater, som är en nationell institution med uppdrag och anslag från regeringen.

Mitt på planen framför Drottningholms slottsteater står en stor och vit staty av Apollon, konstens och ljusets gud. Han står där skön och ståtlig. Han sträcker fram sin hand som om han vill bjuda in till musikens och konstens gudainspirerade värld.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!