Lika som bär
Kan du se vilken katt som inte är lika
©The Epoch Times


Alla gillar att ge hjärnan små lekfulla utmaningar ibland. Att försöka hitta felet i två eller fler ”identiska” bilder eller figurer hör till de mest populära.

Låt oss presentera trillingarna Kisse, Misse och Trisse. Lika som bär eller hur? Men är de verkligen identiska eller finns det någon liten detalj som skiljer en av dem? Titta noga på bilden och se om du kan hitta den, helst inom tio sekunder.

Såg du ingen skillnad?

Vi kollar. Färgen och teckningen är exakt densamma. Kroppsställningen är lika. Öron och örontofsar är identiska. Ögon, nos och morrhår är lika. Tassar, svans och pannlock är exakt likadana. Så vad kan det vara?

Som ledtråd kan vi tala om att det är Trisse som är lite annorlunda. En ledtråd till är att skillnaden finns på huvudet.

Det finns också flera studier som indikerar att det är väldigt bra för hjärnan med sådana här små träningspass, eftersom de kan bromsa vissa demenssjukdomar. Precis som det är viktigt att använda kroppens muskler för att hålla dem igång så är det viktigt att aktivera hjärnan.

Svaret är att Kisse (A) och Misse (B) har ögonbryn men det har inte Trisse (C), vilket inte heller riktiga katter har.